Carrer de les Moreres, 9 - 03827 Almudaina
+34 965 51 42 67

Puchero

Estas en: Inicio | Puchero

Ingredientes:

  • 4 grapats de cigrons.
  • Medi pollastre.
  • Un tros de xoriço.
  • Un altre de cansalada.
  • Unes branques d’api.
  • Un tros de carbassa.
  • Patates.
  • Aigua per coure.
  • Sal.

Preparación:

Primer pas: posem en remull els cigrons.

  •  Aquest serà el primer pas que farem el dia abans de fer aquest cuit. En un bol posem els cigrons i els cobrim amb aigua, deixem en remull 24 hores sense necessitat de canviar-li l’aigua ni d’afegir-res.
  • Si tenim un tros de pernil sec es el posem a l’aigua dels cigrons perquè s’estovi i afegir després.

 

Segon pas: preparem la resta d’ingredients.

  • Ara netegem les branques d’api retirant les fulles i llevant els brins més dures, el tallem a trossos.
  • Pelem les patates i la carbassa, aquesta última la trobarem sencera (en forma de mitja lluna).
  • Escollirem les patates medianitas per només pelar-les i tirar-les senceres.
  • El pollastre el posarem en trossos mitjans, per evitar que amb la cocció se’ns desfaci. El xoriço i la cansalada el posarem a rodanxes, encara que això va en gustos. Si li posem pernil ho vam incloure també.
  • Una verdura que li va de meravella és la mongeta verda (rodona o plana), si la tenim a casa la afegim.

 

Tercer pas: afegim aigua a l’olla.

  • Abans de tirar els ingredients anteriors a l’olla, posarem aigua i esperarem que bulli. Un cop estigui bullint, afegim els cigrons (sense l’aigua) i tota la resta.
  • Veurem que surt una escuma blanca, la retirem amb ajuda d’una escumadora i un cop el tinguem, tapem i coem durant 20 minuts.

 

Quart pas: emplatem.

  • El millor és separar el brou de la resta d’ingredients. El mantenim calent fins al moment de servir.

 

Cinquè pas: aquesta és la forma que tenim de cridar a les sobres del bullit després de fregir amb unes dents d’all sencers i sense pelar.

  • L’ideal és esmicolar la carn i així ho vam prendre punxant amb forquilla.
    Un cop més l’escassetat ha aconseguit crear un plat que tot i elaborar-se amb «sobres» està boníssim.

 

Presentació a taula i acompanyament:

– A aquest suculent guisat podem agregar-li un tros i un os de vedella que li donarà un sabor encara més especial.

– Per Nadal és típic acompanyar-lo amb «pilotes» i servir-les amb el consomé primer, arribant després el plat de carn d’olla.

– Si parlem de vi estic obligat a aconsellar un negre intens, qualsevol dels de la terra estarà encantat de ser la parella del nostre plat.

Te puede interesar:

Ir al contenido